آخرین اخبار
کد مطلب: 73984
ماهانه حداقل20 نفر در زندان‌هاي آمريکا کشته مي‌شوند
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 933

به گزارش سلام لردگان به نقل از خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاري فارس، محمد جواد لاريجاني دبير ستاد حقوق بشر قوه قضائيه عصر امروز در نشست پرسش و پاسخ دانشگاه علم و صنعت درباره مذاکره با آمريکا در سالن شهيد بهرامي اين دانشگاه گفت: صيانت تفکر مبتني بر بصيرت است و بصيرت طوري نيست که هر کس ادعا کند از طريق خواب نما شدن يا حلقه‌هاي عرفاني به آن رسيده است بلکه بصيرت اساس تفکر ما و مبتني بر تفقه در دين است.

وي ادامه داد: حتي خداوند در قرآن مي‌فرمايد در زمان جنگ چرا همه به دنبال جنگ مي‌روند از هر قومي بايد گروهي به دنبال تفقه باشند تا مردم به آنها رجوع کنند.

لاريجاني اظهار داشت: برخي که مدعي بصيرت بودند بصيرت مد نظر دين را انجام ندادند. زيرا بصيرت مورد نظر مکتب اهل بيت تفقه در دين است و تفقه در دين مبتني بر ثقلين (کتاب و عترت) است.

وي ادامه داد: بصيرت سياسي مربوط به زندگي جمعي ما است زيرا اسلام دين جامعي است که سپهر خصوصي و عمومي را فرا مي‌گيرد.

دبير ستاد حقوق بشر قوه قضائيه گفت: اسلام دين اقامه کردني است و دين بايد در زندگي جمعي اقامه شود و اين کار نياز به بصيرت سياسي دارد.

وي بصيرت سياسي را مبتني بر سه رکن دانست و گفت: رکن اول فهم صحيح از وضعيت حقيقي است يعني اينکه رهبر ما را در وضعيت پيروزي فتح خيبر مي‌داند يعني فهم درست از وضعيت دارد و رکن دوم فهم وظيفه است. به طوري که بايد بدانيم در هر برهه‌اي بر اساس وضعيت چه وظيفه‌اي داريم و رکن سوم نيز قيام براي انجام وظيفه است به طوري که به اندازه و به موقع باشد.

لاريجاني با بيان اينکه گاهي بايد جيغ بنفش بکشيم و گاهي بايد سکوت کنيم ولي با آگاهي، گفت: نکته بعدي در مورد رابطه با آمريکا است، رابطه با آمريکا بايد مبتني بر ارکان ثلاثه بصيرت سياسي باشد.

وي تأکيد کرد که ما بايد وضعيت را درست بفهميم و بر اساس وضعيت اقدام درست انجام دهيم.

دبير ستاد حقوق بشر قوه قضائيه با بيان اينکه در وضعيت فعلي سر فصل مهم ما مقاومت و ايستادگي در برابر آمريکا است، گفت: اين حرف را از باب کارشناسي مي‌گويم نه احساسي؛ فصل ما فصل ايستادگي است و نبايد کوتاه بيايم و اين حرف نيز دلايل محکمي دارد.

وي گفت: دليل اول اين است که آمريکا از ابتداي انقلاب وسيع‌ترين شبکه تخاصم را عليه ما تشکيل داده و رهبري وسيع‌ترين دشمني عليه ما، توسط آمريکاست و اين اقدامات حکومت به حکومت دست به دست شده و سليقه‌اي نيست.

لاريجاني با بيان اينکه منافع آمريکا در اين است که ايران را مورد هجمه قرار دهد و ما در برابر هر هجومي شرعا و قانون موظف به دفاع هستيم و بايد ايستادگي کنيم، خاطرنشان کرد: منطق ايستادگي اين است که ما وظيفه دفاع داريم و مي‌توانيم دفاع کنيم.

وي افزود: برخي مي‌گفتند ما وظيفه دفاع داريم ولي نمي‌توانيم دفاع کنيم در صورتي که امام خميني (ره) اين تابو را شکست و فرمود ما وظيفه داريم و مي‌توانيم دفاع کنيم.

* ايران به غول علمي و صنعتي تبديل شده است

دبير ستاد حقوق بشر قوه قضائيه گفت: در داخل و خارج کشور برخي مي‌گفتند مگر مي‌شود ايران و نظام اسلامي پيشرفت کند و حتي در دولت اصلاحات يک ابله با پول بيت المال در روزنامه عمومي نوشت افرادي که مي‌گويند با حکومت اسلامي مي‌توان پيشرفت کرد مثل اين است که بگوييم مي‌توانيم با دوچرخه به کره ماه برويم ولي غربي‌ها پس از سه دهه ديدند که ايران تبديل به غول علمي و صنعتي شده و زمينه تکنولوژي و دانش کشوري سرآمد در منطقه است.

وي با بيان اينکه تنها کشوري که رآکتور اتمي آن چراغ‌ها را روشن مي‌کند و جزئيات انجام آن نيز بومي است کشور ما است، تصريح کرد: اکتشافات علمي ما در ژورنال‌هاي مهم غربي قرار مي‌گيرد و از همه مهم‌تر اينکه نظام مدني کشور ما مبتني بر شريعت و دموکراتيک است که در هيچ کشوري در خاورميانه حتي در کشورهايي که انقلاب شده و با بيداري اسلامي دچار تحول شده‌اند اين نظام مدني وجود ندارد.

لاريجاني عنوان کرد که دشمني غربي‌ها با ما مربوط به پيشرفت و توفيقات ماست و غرب در مسير افزايش دشمني است.

وي ادامه داد: استراتژي ما که امام خميني (ره) باني آن بوده و مقام معظم رهبري آن را هدايت کرده اين است که ما بايد در برابر اين تهاجم محکم بايستيم. استراتژي ما استراتژي محکم و قاطعانه است و اين استراتژي ما را به پيروزي مي‌رساند.

دبير ستاد حقوق بشر قوه قضائيه در رابطه با مذاکره ايران با آمريکا گفت: در زمان دولت هاشمي رفسنجاني اين بحث مطرح بود که روابط با آمريکا تلطيف شود اولين سؤال اين است که چرا بايد اين کار انجام شود و چه نتايجي دارد؟

وي ادامه داد: برخي مسئله دهکده جهاني را مطرح مي‌کردند که اين مسئله به عنوان يک ادبيات معمولي کليشه‌اي طرح شد در صورتي که دنيا به دهکده جهاني تبديل نشد و حتي مجمع الجزاير از هم گسيخته‌اي شده است.

لاريجاني ادامه داد: استدلال آن زمان اين بود که ما بايد قدرتمند باشيم و آمريکا نمي‌گذارد که ما قدرتمند باشيم و اقتصاد دنيا نيز رو به جهاني شدن است و اگر ما تلاش نکنيم جاي خود را از دست مي‌دهيم و ما بايد سهمي از اقتصاد دنيا بگيريم که مقام معظم رهبري در آن زمان با اين استدلال برخورد کردند.

وي ادامه داد: استدلال ديگر اين است که تحريم‌ها سبب نابساماني اقتصادي مي‌شود و مردم را آزار مي‌دهد و کارهاي مهم دست آمريکا است و 1+5 نيز نخودي است و ما بايد با آمريکا مذاکره کنيم. که اين استدلال نيز از جهات مختلف اشکال دارد.

* آمريکا به دنبال انهدام نظام اسلامي است

دبير ستاد حقوق بشر قوه قضائيه افزود: اشکال اول اين است که آمريکا در ابتدا تزريقات اقتصادي را گذاشت و سپس آنها را برداشت زيرا آمريکا به دنبال انهدام نظام اسلامي و روي کار آوردن ديکتاتوري سکولار با نماي دموکراسي در کشور ما است.

وي ادامه داد: در فتنه 88 بر عليه دموکراسي کودتا شد و آمريکا از کودتا چي‌ها حمايت کرد. آمريکا در منطقه از دموکراسي حمايت نمي‌کند و حتي اگر در کشوري 10 درصد دموکراسي حاکم باشد مردم به اسلام رأي مي‌دهند. آمريکا دموکراسي سکولار مي‌خواهد و در ايران نيز به دنبال همين است.

* بايد مديريت خود را اصلاح کنيم

لاريجاني گفت: ولي ما بايد مديريت خود را اصلاح کنيم کساني که در ايران مدير شده‌اند بايد بنا بر شرايط کشور و پارامتر‌هاي موجود مديريت کنند.

وي افزود: بنابراين طرح اين مسئله که چند درصد مسائل اقتصادي ما از فشار آمريکاست منطق غلطي است زيرا آنها را خوشحال مي‌کند در حالي که صورت مسئله اين نيست، صورت مسئله اين است که در همه زمينه‌ها با پارامتر‌هاي موجود مديريت کنيم. بنابراين نسخه مذاکره غلط است.

دبير ستاد حقوق بشر قوه قضائيه ادامه داد: اگر استراتژي مبنا باشد مسئولان امر مي‌توانند به تناسب وضعيت در تاکتيک صحبت کنند و چيزي که منافع ملي ما را در بر دارد انجام دهند.

به گفته لاريجاني منافع ملي ماهيت اسلام و اهداف نظام و منافع حقوقي است.

وي ادامه داد: تخاصمي که آمريکا سازماندهي کرده تخاصم پيچيده و ريشه‌اي است. آنها بر اساس سليقه با ما تخاصم ندارند و بر اساس محاسبات کلي به دشمني با ما مي‌پردازند.

لاريجاني گفت: پس از جنگ جهاني دوم يک جمع بندي در غرب انجام شد که به اين نتيجه رسيد که دنيا را فاتحان جنگ جهاني دوم اداره کنند و چالش‌هايي که در برابرشان وجود داشت را از بين ببرند. يکي از چالش‌ها کمونيست بود و چالش بعدي ظهور قدرت‌هايي که در راس آنها اسلام است، بود. آنها معتقد بودند اگر اسلام که به عنوان يک شير مطرح است از بين نرود مي‌تواند قدرت را از آنها بگيرد و 3 کشور ترکيه، مصر و ايران را مطرح کردند.

وي ادامه داد: دشمني آنها با ما يک دشمني فتحي و شوخي نيست آنها در رابطه با منافع ملي محاسبه دارند و غرب خواستار جهان گشايي است و مي‌خواهد دنيا را فتح کند.

دبير ستاد حقوق بشر قوه قضائيه در پاسخ به اينکه چرا ستاد حقوق بشر وضعيت منفعلانه دارد، گفت: اقدامات ما منفعلان نيست و ناشي از شناخت ما از طرف است. استراتژي ما بر اساس حقوق فعال است و منزوي نيست بلکه مبتني بر فهم درست است.

وي گفت: غرب به دنبال فتح جهاني است و حقوق بشر نيز به معناي جهان شمول تنظيم شده است يعني به ملت‌ها امکان نمي‌دهند که با فرهنگ خود در پروسه حقوق بشر حضور فعال داشته باشند.

لاريجاني ادامه داد: ما به دنبال زندگي اسلامي هستيم چرا نبايد اين حق را داشته باشيم.

وي گفت: حق حقوق بشر اين است که ما بايد مثل آنها زندگي کنيم و احکام مبتني بر شرط عوض شود. آنها توهين به انبياء و کفر گفتن را مهم نمي‌دانند و به ما نيز حق زندگي اسلامي را نمي‌دهند و دعوا بر سر همين است.

دبير ستاد حقوق بشر قوه قضائيه اظهار داشت: ما مي‌خواهيم امر به معروف کنيم و زندگي مسلمانانه داشته باشيم آنها مي‌گويند چرا شما همجنس بازي را مجازات مي‌کنيد؟ در صورتي که ما بايد حق داشته باشيم جامعه را اين طور اداره کنيم. غربي‌ها نيز در سال 1993 اين کار را محکوم مي‌کردند ولي وقتي اين مسئله به يک مشکل همه گير تبديل شد آن را آزاد گذاشتند.

وي ادامه داد: در زندان‌هاي آمريکا هر ماه حداقل 20 نفر کشته مي‌شوند ولي کسي برخورد نمي‌کند، ولي ما با چنين موضوعي برخورد مي‌کنيم و سند افتخار ما رسيدگي قاطع به زندان‌ها است. زماني که فهميديم حق فردي در زندان کهريزک ضايع شده به سرعت با آن برخورد کرديم.

لاريجاني قضيه کهريزک را اسف انگيز دانست و گفت: نمي‌توانيم چشمانمان را ببينيم و وظيفه داريم رسيدگي کنيم ولي نمي‌توان گفت در مورد کهريزک بد عمل شده بلکه نظام به دور از جنجال متهم را مجازات کرده است.

وي در رابطه با اينکه جمهوري اسلامي پاسخي در مورد قضيه کهريزک نمي‌دهد، گفت: گاهي رسانه‌ها مسائل را شلوغ مي‌کنند و حکومت نبايد با رسانه‌ها کاري داشته باشد. جواب رسانه‌هاي غربي را رسانه‌هاي داخلي بايد بدهند، ولي اگر نهادهاي بين المللي از ما سؤال کنند جواب قاطع و روشن مي‌دهيم.

دبير ستاد حقوق بشر قوه قضائيه ادامه داد: بايد در دانشگاه‌ها نيز تفکر سکولار ليبرالسيم خوب شناسايي شود و همچنين دانشجويان بايد زندگي اهل بيت را خوب بدانند و بر اساس آن عمل کنند. جهان بيني غربي را نيز بايد بشناسيم. تا به فهم درستي ازوضعيت برسيم.

* اطلاعات رسانه‌هاي غربي به ذهن برخي شبيخون زده است

وي در پاسخ به يکي از دانشجويان که خشونت عربستان را به اسلام ربط داد، گفت: اطلاعاتي که از رسانه‌هاي غربي پخش مي‌شود به ذهن برخي‌ها شبيخون زده است در صورتي که نبايد اجازه دهيم يک مشت لمپن غربي افکار غلط را وارد ذهن ما کنند.

وي افزود: حقوق بشر عنوان مطلقي نيست ما راجع به منشور حقوق بشر صحبت مي‌کنيم و بحث‌مان در رابطه با اسنادي است که رو به روي‌‌ ماست. اين اسناد جهان گشايي فردي را در بر دارد.

دبير ستاد حقوق بشر قوه قضائيه ادامه داد: خونريزي‌ها بعد از جنگ جهاني دوم توسط غربي‌ها شکل گرفت و اين يعني حقوق بشر مطرح نبوده بلکه سيطره و ملاک مطرح بوده است پس ما بايد حقوق بشر را با سند‌هاي دقيق محاسبه کنيم.

وي ادامه داد: آنها معتقدند حقوق بشر يک دين است که در آن خدا وجود ندارد و پيغمبرش خودشان هستند ولي دين اسلام ايدئولوژي کاملي دارد. ما براي هر انساني حقي قائليم و منشا اين حق با منشا حقوق بشر آنها متفاوت است. براي اينکه آنها بر مبناي جعلي کار مي‌کنند.

لاريجاني با بيان اينکه ما معتقديم هيچ حقي بدون اتصال به مبناي حق که خداست قابل توجيه نيست، خاطرنشان کرد: اينکه دين بر اساس زندگي خصوصي است نظر آنهاست ولي اسلام دين جامعي است که هم مسائل عمومي و هم مسائل خصوصي را پوشش مي‌دهد.

وي خطاب به دانشجويي گفت: حقوق بشر با زيست اسلامي منافاتي ندارد، عزيز من شما الفباي فقه را بخوان. به خدا قسم اشتباه مي‌کني. فقه جعفري قديمي نيست و مربوط به عربستان نيز نيست.

دبير ستاد حقوق بشر قوه قضائيه عنوان کرد: فقه جعفري پر از ظرايف و مبتني بر حق مداري است. دين مبناي زندگي است و ربطي به خشونت عربستان ندارد.

وي با اشاره به صحبت دانشجويي که گفت در اسلام به حقوق زنان ظلم مي‌شود، اظهار داشت: حقوق زن در غرب بر مبناي عدالت نيست، حجاب غفلت را پاره کنيد، ويژگي سقراط نيز همين بود.

لاريجاني خطاب به آن دانشجو عنوان کرد: برادر من شما دنيا را نمي‌شناسيد. من تجربه خودم را مي‌گويم در دنيا 3 ژانر براي حقوق بشر وجود دارد يکي از آنها ngo ها هستند ديگر نهادهاي دولتي است و يک ژانر هم بين اين دو قرار دارد که قرار است در مجلس تصويب شود.

وي ادامه داد: اينکه کسي اسمش فعال حقوق بشر باشد مفهومش اين نيست که جرم او از بين برود.

دبير ستاد حقوق بشر قوه قضائيه افزود: در حکومت فرانسه با روسري زنان مخالفت مي‌شود و شيراک در صدا و سيما مي‌گويد براي ما لائيستيه حياتي است و هر چيزي لائيستيه را تهديد کند تهديد امنيت ملي است.

لاريجاني افزود: اگر براي فرانسوي‌ها لائيستيه مهم است براي ما زندگي بر مبناي اسلام هزار برابر اهميت دارد و هرگز نمي‌خواهيم اين منفعت ملي از بين برود.

وي ادامه داد: ما در رابطه با اقدامات‌مان به آمريکا هيچ توضيحي نمي‌دهيم ما بايد به مکتب اهل بيت توضيح دهيم و حق مسلم ما زندگي اسلامي است که آنها مي‌خواهند اين حق را از ما بگيرند و دعواي مهم امروز نيز همين است.

وي با بيان اينکه فقه ما توسط مغزهاي درجه يک درست شده است، گفت: اينکه مي‌گويند ما با زندانيان سياسي برخورد مي‌کنيم به اين دليل است که بايد بدانند زنداني سياسي کسي است که فعاليت مجاز سياسي انجام مي‌دهد ولي برخي نهادهاي حکومت اين فعاليت را بر نمي‌تابند و فرد را به زندان محاکم مي‌کنند. در صورتي که غربي‌ها به کسي که بر عليه جمهوري اسلامي فعاليت غير مجاز مي‌کند و ما با آن برخورد مي‌کنيم نيز زنداني سياسي مي‌گويند.

دبير ستاد حقوق بشر قوه قضائيه ادامه داد: فعاليت‌هاي سياسي مانند کانديدا شدن و حزب درست کردن قانوني است و اگر کسي به اين دليل به زندان برود زنداني سياسي نيست ولي غربي‌ها کسي را که بر عليه جمهوري اسلامي اقدام مي‌کنند زنداني سياسي مي‌گويند حتي اگر تروريست باشد.

 

 

 

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 



جهت عضويت در کانال های خبري سلام لردگان روی تصاویر کليک کنيد
پیوند
سايت رهبري

دولت

مجلس